Απ: Περί φωτός... και συγχώρησης

Δε θα προλάβω με ένα ποστ να αναφερθώ σε όλα τα θέματα που καταπιάνεσαι γιατί έχω έλλειψη χρόνου. Θα μοιράσω τις απαντήσεις μου σε περισσότερα.

Οφείλω όμως μια προλογική επισήμανση. Κείμενα σαν αυτό δεν διαβάζει κανείς κάθε μέρα. Και όσοι δεν έχουν την εμπειρία να διαβάσουν δικά σου κείμενα έχουν χάσει μια εμπειρία ζωής. Και αυτό ισχύει ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί κανείς μαζί σου. Και να διαφωνεί, δεν μπορεί να αγνοήσει τη συγκρότηση, τα επιχειρήματα και κυρίως την καλή διάθεση.

Ακόμη μεγαλύτερη σημασία αποκτά η τρέχουσα συζήτηση επειδή λαμβάνει χώρα σε ένα ιστότοπο που επιχειρεί έναν μικρό άθλο. Σε εποχή που επικρατούν οι επιφανειακές συζητήσεις και τα τσιλιμπουρδίσματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τα fake news, επιχειρείται η διάσωση των ναυαγών του παθ μέσω μικρής Κιβωτού. Επιχειρείται δηλαδή να διασωθεί η ατμόσφαιρα και η κουλτούρα ενός χώρου συζήτησης με συγκεκριμένη υπεραξία, ακόμη και ενόψει αδυναμιών που υπήρχαν. Έχω απορία για το αν το εγχείρημα έχει βιωσιμότητα, αλλά με συμφορουμίστες αυτού του βεληνεκούς ίσως υπάρξει μια καινούργια ευκαιρία...

Ας έρθουμε στο τι προλαβαίνω να σχολιάσω προς το παρόν από το κείμενό σου. Κατ` αρχήν εντυπωσιακές οι επιλογές σου σε τόσο τρυφερές ηλικίες. Αν θυμάμαι καλά, εγώ προσπαθούσα τότε να αυτοπροσδιοριστώ ποδοσφαιρικά μαλώνοντας με άλλους συμμαθητές για την πράσινη επιλογή μου... Όσο για τα αναγνώσματα, περιοριζόμουν σε παραμύθια για μικρά παιδιά. Που δεν το υποτιμώ γιατί έπαιξαν τον όποιο ρόλο τους να αντιλαμβάνομαι αργότερα τους λόγους που πουλάνε παραμύθια σε μεγάλα παιδιά...

Τροποποίησα τους Αμμωνίτες σε Αμμανίτες γιατί με τα δεινά που τράβηξαν είναι πιο ταιριαστό να αρχίζει με Αμμάν το όνομα... Έχει ενδιαφέρον η αναφορά πως είχαν επιζήσει κάποιοι επί Σελευκιδών και πως είχαν και τότε κακοτοπιές! Πολύ ενδιαφέρον έχει και το ότι εξακολουθούσαν να μνημονεύονται και μ.Χ.!!

Για τα υπόλοιπα πολύ ενδιαφέροντα θα επανέλθω άμεσα και θεωρώ ότι έχω κάποιες ενδιαφέρουσες εκδοχές στα θέματα που θέτεις... Εκδοχές που δεν είχα να καταθέσω όταν είχαμε σχετικούς προβληματισμούς στο παρελθόν...

Προσεχώς..

Προηγούμενο μήνυμα Επόμενο μήνυμα
Γράψτε απάντηση