Απ: ΓΗ : Προνομιακός πλανήτης ή ένας συνηθισμένος;;

"Μου αρέσει η σιγουριά όσων το ισχυρίζονται."
:)
:)

Καλέ μου φίλε.. μου αρέσει η απλότητά σου.

Κατ'αρχάς σε συζητήσεις που αφορούν θετικές επιστήμες δεν στοιχειοθετούμε τις απόψεις μας δίνοντας ως πηγή σάιτ αποκρυφισμού-συνωμοσιών

:)

Τέλος πάντων, να σου πω πολύ περιληπτικά...

Για το σύμπαν σήμερα κανείς ειδικός δεν αμφιβάλει πως έχει ηλικία 13,7 δισ.ετών. (εξαιρούνται βέβαια τύποι ανάλογοι όσων επιμένουν στην επίπεδη Γη..). Η χρονολόγησή του βασίζεται σε πολύ πρόσφατες μετρήσεις (επιβεβαιώθηκαν αρχές του 21ου αιώνα)

Όπως θα γνωρίζεις το "άπειρο" δεν έχει αρχή.

Το σύμπαν που ζούμε λοιπόν, ΔΕΝ είναι άπειρο ούτε στην αρχή ούτε στο τέλος (επειδή είναι επεκτεινόμενο. Είναι λοιπόν πεπερασμένο και επεκτεινόμενο.

Αυτά που αναφέρει στην παραπομπή σου, ΔΕΝ έχουν να κάνουν με το ΑΝ το σύμπαν μας είναι άπειρο. Είναι δεδομένο πλέον πως ΔΕΝ είναι και, αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν ειδικό σήμερα. Αυτό που γράφει στο άρθρο σου είναι θεωρίες για άνω του ενός σύμπαντα.

Για να μη σε ζαλίζω δεν στο εξηγώ περισσότερο, απλά χονδρικά σου λέω πως αυτά είναι θεωρίες κυρίως κβαντικής φυσικής η οποία ενώ περιγράφει αρκετά καλά τον μικρόκοσμο, ΔΕΝ έχει εφαρμογή στον μακρόκοσμο ούτε μαθηματικά υποστηρίζεται για αυτά που παρατηρούμε σε αυτόν.

Βέβαια για να χαρείς και με τα νέα, σου εξηγώ πως το "πεπερασμένο σύμπαν" το οποίο πανηγυρικά αποδείχτηκε οριστικά στον αιώνα μας, υποστηρίζει την ιδέα Δημιουργού αφού το τι προκάλεσε την Αρχή επιστημονικά είναι εντελώς άγνωστο.

Επίσης η οριστικοποίηση της ηλικίας του σύμπαντος (της Γης μας ειδικότερα) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ μαθηματικά την εμφάνιση ανώτερης ζωής ως τυχαίου γεγονότος.

Αυτά και καλή εβδομάδα!

Προηγούμενο μήνυμα Επόμενο μήνυμα
Γράψτε απάντηση