Καμιά ηγεσία, καμιάς μεγάλης δύναμης, δεν διακρίθηκε για φιλελληνισμό. Άρα ποτέ δεν άκουσες ότι στην πρωτεύουσα υπάρχει η οδός Κάνιγγος……
«Για ολίγον χρωματάκι στα ασπρόμαυρά γυαλιά σου, ορίστε ένας ειδικός σύνδεσμος.» Δηλαδή το ντοκουμέντο είναι η ομιλία αξιωματικού!!! Τι να έλεγε δηλαδή ένας αξιωματικός σε ομιλία; Ένα δεκάρικο λόγο θα έβγαζε. Που και αυτός δε λέει κάτι πέραν των ψευδαισθήσεων που είχαν οι έρμοι ραγιάδες για βοήθεια από το ξανθό γένος!!! Αλλά τι άλλο χρειάζεται να αναφέρει κανείς όταν εισπράξαμε τις συνέπειες του πανσλαβισμού;!!! Ποια δύναμη βρισκόταν πίσω από αυτό το φαινόμενο; Η Ιαπωνία;!!!!!!!! Ακόμη και σήμερα διακρίνονται οι συνέπειες αυτής της ιστορίας με όλες τις εντάσεις που ακόμη σιγοκαίουν με τους σλαβικούς γειτονικούς πληθυσμούς...
«Όσον αφορά τους καταγεγραμμένους φιλέλληνες, οι Ρώσοι, ως ορθόδοξοι δεν λογίζονται ως ξένοι και δεν καταγράφονται, όπως και οι πάμπολλοι Βούλγαροι και Σέρβοι.» Θα ήλπιζα να προσπεράσεις την αμηχανία και να αποφύγεις άλλη μια άστοχη υπόθεση. Ρητά αναφέρει το άρθρο που έστειλα στο προηγούμενο ποστ ότι δε συμμετείχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Ρώσος...
«Μην ξεχνάμε επίσης τα αποτελέσματα του Ρωσοτουρκικού πολέμου του 1828-1829.» Τριτεύουσας σημασίας για το εθνικό ζήτημα. Ούτε καν ιστορικοί δε γνωρίζουν τον Τσάρο που ηγείτο της Ρωσίας εκείνη την περίοδο. Πάρα πολλοί όμως, και μάλιστα χωρίς να είναι ιστορικοί, ξέρουν τους δύο Κάνιγγ, Τζωρζτ και Στράτφορντ….
«Να μου αναφέρεις επίσης και την πηγή σου, που τεκμηριώνει πως ο Ρήγας Φεραίος ήτο πηδήκουλας.» Μιλάμε ο Στρως Καν είναι γατάκι μπροστά στον απίθανο Ρήγα. Δεν υπήρξε καμαριέρα ξενοδοχείου που δεν την ξεκώλιασε!!! Πού το ξέρουμε; Από το κράξιμο που του έριξαν οι κοζανίτες έμποροι! Και πού τον ήξεραν; Από το γεγονός ότι συνεργάστηκε με τους σιατιστινούς τυπογράφους Μαρκίδες Πούλιου στη Βιέννη. Η Βιέννη είχε κατακτηθεί εμπορικά από τους κοζανίτες εμπόρους, που ήξεραν και τα δρώμενα στην κοινωνική και οικονομική ζωή. Και αυτοί, έχοντας γνώση για τον ποιον του ανδρός, έγραψαν και δημοσίευσαν εξευτελιστικά στιχάκια!!! Μην περιμένεις φυσικά να τα βρεις εύκολα, ούτε καν στο διαδίκτυο, αφού όσα ξεμπροστιάζουν «φίρμες» της εθνικής ιστορίας γνωρίζουμε ότι θάβονται... Για να τα βρω θα χρειαστώ να τα αναζητήσω σε ένα όγκο ντοκουμέντων και αυτό απαιτεί πάρα πολύ χρόνο. Δεν μπορώ να υποσχεθώ πότε ακριβώς μπορώ να τα εντοπίσω. Πάντως δε θα έκανα σχετική επίκληση αν δεν ήμουν βέβαιος για τα περιστατικά...…..