Απ: Διαξιφισμοί.... :)
Καλώς τον!!!
Καταπιάστηκες με συγκεκριμένη εκδοχή, που βεβαίως και θεωρείς ότι σε αφορά. Ανέφερα και την ελληνική αντίστοιχη που επιβεβαιώνει την πάγια παραδοχή: ξεστραβώθηκες; Θα υποφέρεις... Παραδοχή που δεν είναι απλά μια εκφοβιστική προσπάθεια του ιερατείου να ελέγξει την κατανόηση και την αντίληψη. Είναι, όπως ανέφερα και στο εισαγωγικό κείμενο, μια πραγματικότητα. Έχω αναφέρει και σε άλλες ευκαιρίες μια εκπληκτική ουγγρική παροιμία: «όποιος πιστεύει είναι ευτυχής, όποιος αμφιβάλει είναι σοφός»!!! Είναι σαφής εδώ η διαμετρικά αντίθετη θέση του σοφού με τον ευτυχισμένο...
Δράττοντας την ευκαιρία που μου δίνεις με την αναφορά στο ζευγάρι, θα καταθέσω πραγματικό περιστατικό από πρώτο χέρι... Πολύ φίλη μου με οικογένεια, παιδιά κλπ. μέχρι πριν δυο χρόνια διαχειριζόταν άνετα τα διάφορα προβλήματα. Πριν δυο χρόνια όμως έκανε δεκτό το αίτημα φιλίας στο φεις από τον πρώτο της γκόμενο και βεβαίως αυτός επωφελήθηκε ώστε έκτοτε να της την πέφτει... Αυτή η νέα πραγματικότητα αποτέλεσε τη γνώση ότι δεν υπάρχει μόνο μία και μοναδική επιλογή, αλλά υπάρχουν κι άλλες. Έκτοτε δε παλεύονται τα νεύρα της για όλα τα πραγματικά και υποθετικά προβλήματα. Της ανέφερα αρκετές φορές την αιτία του εκνευρισμού και το γεγονός ότι η κατανάλωση του καρπού της γνώσης του καλού και του κακού συνοδεύεται με πολλούς κινδύνους.........................................
Ο φίλος μας Αδάμ εξελίχθηκε από πρωτόζωο στο σημερινό επίπεδο ακριβώς επειδή υπερκατανάλωσε τον συγκεκριμένο καρπό. Ίσως επειδή άνω θρώσκει και δεν βολεύεται σε μια βοδινή ή κατσικίσια βιωτή άνευ προβληματισμών και στεναχώριας...
Πολλή χαρά μου έδωσε η εμφάνισή σου!