Απ: Διαξιφισμοί.... :) Εννοείται!

Αν και αμυντικός, ξεδιπλώνεις ωραία το παιχνίδι και κάνεις καλές πάσες στα εξτρέμ.

Και τι εξτρέμ έτσι; ΦΩΣΤΗΡΑΣ

Μουα_χαχαχ

-

«όποιος πιστεύει είναι ευτυχής, όποιος αμφιβάλει είναι σοφός»

Θα ρωτούσα τον Ούγγρο που πρωτοδιατύπωσε την ατάκα, αν ΠΙΣΤΕΥΕΙ σε αυτό ή αν ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ.

Αλλά το παρακάμπτω γιατί οι παροιμίες σεβαστές είναι ένεκα της λαϊκής καταγωγής τους.

-

Δεν ξέρω αν ο Αδάμ εξελίχθηκε από πρωτόζωο ή από προκαρυωτικό κύτταρο ή αν ήταν αυτόνομη βιομονάδα.

Σημασία έχει πως η ηθική είναι σύνολο υποκειμενικών αρχών και αντίληψης παρότι υπάρχει παγκόσμιος κώδικας ηθικής σε θεμελιώδη ζητήματα.

-

Πολλοί άνθρωποι νομίζουν πως σκέφτονται ελεύθερα, αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα αυθυποβολής αφού κανείς δεν σκέφτεται ελεύθερα δεδομένου του ότι ΟΛΟΙ (ανεξαρτήτως ποιότητας φίλτρων και πυκνότητας κρησάρας) δέχονται επιρροές από τη στιγμή που γεννιούνται έως της «εξόδου» τους.

-

Συνειδητά ή μη ΟΛΟΙ έχουν τους μέντορές τους περιστασιακά ή σταθερά στη ζωή τους ακόμα και αυτοί οι μέντορες και τελικά κάθε άνθρωπος είναι ένα συνονθύλευμα από μπόλικο εαυτό και πλήθος παραμετροποιημένων ή ατόφιων επιρροών.

-

Είναι άλλο πράγμα η γνώση γενικά και άλλο η γνώση του ΚΑΛΟΥ και του ΚΑΚΟΥ.

Υποθέτω συμφωνείς πως άλλο χαρακτήρα διαμορφώνει μία νεαρά κυρία με πρότυπο τη Lady Gaga και άλλο μία άλλη που αγαπά τον Ντοστογιέφσκι ή τον Λουντέμη ξερωγω αςούμε.

-

Καλώς ή κακώς, η προβολή, η φήμη, οι ισχυρές προσωπικότητες επηρεάζουν από το ντύσιμο και την περιβολή έως ψυχές και συνειδήσεις.

-

Συμφωνώ απόλυτα πως τα ιερατεία εξυπηρετούνται να αφορίζουν τη γνώση επειδή βεβαίως διακατέχονται από υψηλό εγωκεντρισμό και ανάγκη αναγνώρισης και οπαδών.

-

Ο όρος «ιερατείο» στη δική μου οπτική δεν αφορά μόνο τα θρησκευτικού τύπου (χωρίς να τα εξαιρώ) αλλά και τα επιστημονικού τύπου, ΜΜΕδιακού τύπου, πολιτικού τύπου, ακόμα και … οικογενειακού τύπου!

Δεν το κάνω πιο ψιλά γιατί είμαι βέβαιος πως καταλαβαίνεις.

-

Συνοψίζοντας την πολυλογία, συμφωνώ (εντελώς όμως) πως η ΓΝΩΣΗ εκτός από –σε περιπτώσεις- εμπορεύσιμη είναι και κλειδωμένη σε απαγορευμένα μπαούλα.

Είναι άλλο όμως το να την απαγορεύεις σε έναν ισότιμό σου άνθρωπο και άλλο να την αποκαλύπτεις με φειδώ στα παιδιά σου καθώς θα μεγαλώνουν, με τρόπο δόκιμο.

Π.χ. δεν εξηγείς στην κόρη σου του νηπιαγωγείου, με ποια πρακτική διαδικασία ο κόλπος θα είναι έτοιμος να δεχτεί την πρώτη σεξουαλική ολοκλήρωση.

-

Ώστε είναι άλλο η απόκρυψη της γνώσης με κίνητρα υστεροβουλίας και άλλο η ΠΑΤΡΙΚΗ ευθύνη που οφείλει να μεταδώσει όσα πρέπει όταν πρέπει.

-

Θα μου πεις «ποιος θα κρίνει σωστά το ποια και πότε; »

Πολύ καλή ερώτηση και μπράβο σου που τη σκέφτηκες.

Προσωπικά θα εμπιστευόμουν μεταξύ άλλων επιρροών και μεγαλοστοχαστών, μια εξαιρετικά υψηλή διάνοια με ακέραιη προσωπικότητα που δεν θα ήταν μόνο για φιλοσοφίες θεωρητικού τύπου αλλά ΕΡΓΑ και ΠΡΑΞΕΙΣ ευθύνης, αγάπης και θυσίας για εμένα τον… μικρούλη!

-

Ωχ μάναμ…. Ξανάνιωσα μαζί σου. Πήγα καμιά 10ριά και βάλε χρόνια πίσω μπρε!

Προηγούμενο μήνυμα Επόμενο μήνυμα
Γράψτε απάντηση